15 Ekim 2008 Çarşamba

TAZE NANELİ ŞEHRİYELİ YOĞURT ÇORBASI


Aslinda şehriyeli yoğurt çorbasını bilenler vardır tabiiki, ancak taze nane çok güzel yakışıyor bu çorbaya....

Malzemeler:

  • 1/2 kg. süzme yoğurdu
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 demet taze nane, tuz

Yapılışı:

Orta boy bir tencerede yoğurt, yumurta ve tuz karıştırılır, yavaş yavaş su ilave edilir, kısık ateşte kaynatılır, kaynayınca şehriyeler eklenir, şehriyeler yumuşayıncaya kadar yine kısık ateşte pişirilir.Yağ eritilir, ayıklanıp, doğranmış taze nane yağda şöyle bir karıştırılır ve çorbaya katılır.

10 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ben bilmiyordum gerçketen... hımmm.denemek lazım,yayla çorbası gibi mi oluyor acep tadı...ellerine sağlık canım.öpüyorum...

lemanice dedi ki...

evet canım aynen öyle, taze nane çoğu yemeğe kurusundan çok yakışıyor.
ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Çorbada yoğurdu çk seviyorum.
Tadına bayılıyorum.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Ellerine saglik ablacim,aslinda taze nane koymak çok iyi bir fikir,çorbaya lezzet katmistir eminim,olsa da söyle sicak sicak içseydim...sevgiyle kal

bir demet feslegen dedi ki...

Ben buna mini minnacıkda un koyuyorum ama taze nane denememiştim, ne güzel giderdi şimdi sıcak sıcak..
Sevgiler, ellerine sağlık

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Hafifçe soğuyan havalarda da ne güzel içilir.Mis gibi.
Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Merhaba çok güzel bir çorba olmuş. Hiç taze naneli çorba içmedim, eminim tadı ve kokusu nefistir. Ellerine sağlık, sevgiler Nesrin

karakazan dedi ki...

Nurdancigim nefis bir corba olmus,miss gibi taze naneli.Bayilirim corbalar,eline saglik arkadasim:)

Sevgilerimle,serap.

halime dedi ki...

çok nefis görünüyor çorban da.ellerine sağlık ablacım.inşallah yarın yapıcam.taze nanem de var değerlendireyim.yoğurt çorbası yaparım ama bide senin tarifini uygulayayım ablacım.ne de olsa içine biraz da tecrübe katmışsındır.sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Çorba çok güzel görünüyor ellerine sağlık, ben genelde kuru nane ile yapıyorum, ama mevsiminde taze nane ile daha lezzetli olmuştur eminim..