18 Ekim 2008 Cumartesi

PATATES MUSAKKA



Klasik bir yemek patates musakka lezzetli bir yemek oluyor. Patatesleri yağda kızartmak yerine fırında kızartıyorum, daha sağlıklı ve lezzeti aynı oluyor...

Malzemeler:
  • 1 kg. patates
  • 300 gr. kıyma
  • 2-3 domates
  • 1 kurusoğan
  • yeşil biber, sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:

Patatesler istenilen şekilde doğranır ve fırında kızartılır.Daha önce elma patates tarifi olarak vermiştim..Nasıl olduğunu görmek için burayı tıklayın...

Kıyma ve yemeklik doğranmış soğan yağda kavrulur, domates ve biber doğranır, baharat, tuz ve sarımsaklar eklenip hepsi kavrulur.Hazırlanan harç, kızaran patateslerin üstüne yayılır, domates ve biber yerleştirilir, 1 çay bardağı su ilavesi ile fırında 10 dakika pişirilir.


6 yorum:

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Ben hiç yapmadım ama annem çok yapardı bu yemeği. Annemin sofrlarını özledim birden.
Ellerine sağlık canım.

serpil'in mutfağı dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.bende fırın yemeklerine ve patetese bayılırım.sık sık bizim evde yapılan yemekler arasındadırlar.hoşçakalın.

keskinli dedi ki...

canim ben gelmeyeli sen neler eklemissin hepside bir birinden lezzetli ama ben kazandibini aldim cok yogundum gelemedim kusura bakma iyi pazarlar öptüm

bir demet feslegen dedi ki...

Mmmm nefiss..
Canım arkadaşlık ödülleri yazımı okuyabilirmisin, sen de varsın :)
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Ben çok seviyorum bu yemeği.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.

MUTFAKISTAN dedi ki...

elinize saglik,cok guzel gorunuyor yemeginiz,sevgiler